Meidän kuulumisia tyttären kertomana


Tämä kirjoitus on osa omavaraisuus.orgin bloggaajien yhteispostaussarjaa. Pääset mukaan seuraamaan monen kirjoittajan omavaraisuussuunnitelmien toteutumista vuonna 2019. Uusi postaus tähän sarjaan tulee joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina.


Moi!

Olen farmarin tytär ja olen kymmenen vuotta vanha.
Olen innostunut lähipäivinä leipomisesta. Olen leiponut suklaamuffinsseja, kaksi kertaa mustikkapiirakkaa ja kolme kertaa pullia. Mutta huom! Kaikki leipomani leivokset ovat gluteenittomia ja maidottomia.

Minulla alkoi kesäloma 1.6.2019. Minun todistus oli hyvä. Minä sain 10€ mammalta, koska oli niin hyvä todistus. Menen ensi viikolla minun kummitädin ja pikkusiskon kanssa elokuviin.

Raparperimustikkapiirakka
Tänään kävin pihalta hakemassa omia raparpereja. Ne oli tosi pieniä, mutta kyllä niistä tuli hyvä piirakka. Lisäsin siihen myös vähän mustikoita. Katsoin ohjeet täältä äidin blogista ja piirakasta tuli tosi hyvä! Laitoimme sen päälle riisikermavaahtoa. Ja muuten; kerron kohta pullien teko ohjeet.

Lempi leivokseni on ekana muffinssit sitten piirakka ja vikana pulla. Äidin lempi leivonnainen on piirakka, koska sitä vaan sötkötetään ja sitten pellille, marjat päälle ja uuniin. Meillä on pihalla paljon marjoja: pihlajanmarjoja, mansikoita, karviaisia, mustaherukkaa, punaviinimarjaa, tyrnejä, mansikoita, vadelmaa, saskatoonia, aronioita, mustikkaa ja metsämansikkaa. Minä tykkään kaikista marjoista ja minä teen aina niistä smoothieita.

Tänään äiti leikkasi minun hiuksia ja sitten ne leikatut hiukset lahjotetaan syöpäsairaille lapsille. Kesällä aion mennä isomummille leipomaan sämpylöitä ja sitten nukumme siellä parvekkeella. Sitten myös menen mummin ja ukin mökille ja meidän farmille, Sitten minä menen kaverin synttäreille ja yökylään moneen paikkaan.

Viime kesänä minä tulin koulusta kotiin ja äiti oli keräämässä pihalla tyrnejä. Menin auttaa ja kerättiin koko puska tyhjäksi ja äiti myi tyrnit rekossa eikä pakastimeen mennyt mitään. Mutta kaikista muista puskista tuli vähän marjoja pakastimeen. Meidän mummi tekee kesällä aika paljon mehua ja viime kesänä me autoimme mummia mehun teossa. Meillä ei tullut mitään marjoja joten ei voitu tehdä mehua, mutta se ei haittaa, kun mummilta ja ukilta tuli mehua. Pakkaseen saatiin vaan tosi vähän herukoita.

Eilen menin äitin ja iskän kanssa mehiläisiin Rymättylään. Ekaksi luulin, että se on Rämättylä. Siellä satoi vettä. Siellä oli perunaa kahdessa myyntikiskassa. Toisessa kilo perunaa maksoi 8€ ja toisessa 7€. Ei ostettu perunaa, koska ei ollut sopivaa rahamäärää, kun se piti olla tasarahaa.

Tänään äiti on kipeä. Meidän piti mennä farmille, mutta sitten iskä ja isoveli meni tekemään peltohommia ja ne kylvi hunajakukkaa, apilaa ja kehäkukkaa. Äiti sanoi, että ne on kaikki hyviä mesikasveja farmin mehiläisille.

Tänään meillä oli cheerleader-harkat. Siellä oli kivaa, nimittäin oli yksi uusi harrastaja ja teimme kivoja nostoja. Tänään mamma kävi meillä katsomassa todistuksia ja hakemassa kynttilän mikä oli korjauksessa. Minä harrastan partiota ja cheerleadingiä.

Ja välillä autan äitiä mehiläistöissä koska se on kivaa ja kun ne surisee. Äiti on ostanut minulle oman mehiläishoitopuvun, että voidaan mennä vaikka kahdestaan, mutta äitillä on selkä kipeä, joten iskä tuuraa äitiä. Meistä on iso apu, koska iskä ei ole mikään maailman  paras mehiläishoitaja. Eilen kun olimme mehiläisissä niin siellä oli kolme ampiaispesää. Eilen kävimme ainakin viidessä pesäpaikassa ja sinne Rymättylään kesti ainakin puoli tuntia ajaa, mutta onneksi otin kirjoja mukaan, että voin lukea. Katsoin kiikareilla ulos ja katsoin maisemia, koska siellä oli paljon järviä, merta ja tosi paljon veneitä. Näin myös sorsa perheen. Matkalla oli tunneleita. Ne on kivoja, koska siellä on pimeää.

No niin, nyt siihen pulla reseptiin.

PIKKU PULLAT
(Gluteeniton, maidoton)
Aineet:
2,5 dl kauramaitoa
puoli pussia kuivahiivaa (tai perus hiivaa 25g)
0,75dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
0,5rkl kardemummaa
4,5dl gluteenitonta pullajauhoseosta
75g maidotonta keijua.

JUUREN VALMISTUS
Lämmitä kauramaito +42asteeseen, sekoita kuivat aineet keskenään eli hiivaa puoli pussia, 1 tl sokeria ja 1,5dl jauhoja. Kauramaito ja kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja annetaan olla liinan alla lämpimässä paikassa n.10 minuuttia tai kunnes kuplii.

JUUREEN LISÄTÄÄN:
1 kananmuna sekoitettuna
0,5 rkl kardemummaa
0,5 tl suolaa
0,75 dl sokeria
75 g margariinia
3 dl gluteenitonta pullajauhoseosta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmuna ja kuivat aineet taikinajuureen. Lisää keiju ja vaivaa taikinaa käsin tai koneella. Leivo taikina heti pikku pulliksi ja anna pullien olla hetki leivinliinan alla, että ne kohoaa. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Laita raesokeria tai perus hienoa sokeria pullien päälle. Laita pullat uuniin ja anna paistua 10-15min. Ota ne pois uunista ja anna jäähtyä.

MUKAVAA PULLIEN SYÖNTIÄ!

T: Farmarin tytär

PS. Toivottavasti onnistut tässä :)


Tykkään kirjoittaa pitkiä tekstejä


Sorakukka https://sorakukka.com/?p=361

Puutarhahetki - Suurien unelmien puutarhablogi https://puutarhahetki.blogspot.com/2019/06/unelmana-omavaraisempi-elama-puutarhan.html
Sarin puutarhat https://sarinpuutarhat.blogspot.com/2019/06/vanhat-vadelmapensaat-ja-muut-marjat.html
Harmaa torppa https://www.harmaatorppa.fi/2019/06/omavaraisuutta-vuonna-2019-osa-5.html
Palokankaan pientila https://palokankaanpientila.blogspot.com/2019/06/yhteispostaussarja-eteneminen-ja.html
Kohti laadukkaampaa elämää https://varmuusvara.blogspot.com/2019/06/suuntana-omavaraisuus-osa-5.html
Metsäläisten elämää https://metsalaistenelamaa.blogspot.com/2019/06/omavaraisempaa-elamaa-2019-osa-5.html
Urban Farming https://finlandurbanfarming.blogspot.com/2019/05/hillot-hyytelot-pakastemarjat-ja-muut.html
Elämää korvessa https://elamaakorvessa.blogspot.com/2019/06/suuntana-omavaraisuus-puutarhan-marjat.html
Pienen pieni Farmi https://pienenpienifarmi.com/?p=654
Korkeala https://www.korkeala.fi/?p=2091
Torpan Tyttö http://torpantytto.com/2019/06/03/kesa-tulee-ja-pihahommat-etenee
Riippumattomammaksi https://riippumattomammaksi.blogspot.com/2019/06/projekti-omavaraisempi-elama-2019.html
Maalaiskaupungin piha https://maalaiskaupunginpiha.blogspot.com/2019/06/suuntana-omavaisuus-ja-puutarhan-marjat.html
Villa Kotiranta http://www.villakotiranta.fi/?p=1930
Alussa oli Vehkosuo https://vehkosuo.blogspot.com/2019/06/kesa-se-tulla-jolkottaa.html
Laura eli Javis https://lauraelijavis.wordpress.com/2019/06/03/askeleitani-kohti-omavaraisuutta-osa-5-puutarhan-marjat
Iso-Orvokkiniitty https://iso-orvokkiniitty.fi/?p=1975
Jovelassa/ Omavarainen https://www.omavarainen.fi/l/puutarhanmarjat
Kommentit

  1. Ihana kirjoitus <3
    Taisi muuten olla ainoa blogi jossa oli maininta pihlajanmarjoista, vaikka niitä varmaan monella, meilläkin, on pihalla. Näin sitä joskus sokeutuu.

    VastaaPoista
  2. Mukava teksti ja onnittelut hyvästä todistuksesta. Mistä paikkaa teet stuntissa cheerissä? Toivottavasti kuulemme sinusta myöhemminkin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kerro ajatuksiasi. Kommentit ovat tervetulleita :)