Hiusten lahjoitus peruukkeihin

Joskus tulee sellainen olo, että on vain pakko päästä eroon hiuksista. Minulle sellainen olo tuli, kun pitkiä hiuksia löytyi ihan joka paikasta. Kyllä, aivan joka paikasta. Kun avasin autossa turvavyön hiukset rullautuivat turvavyön mukana. Ja kun suljin autossa oven tai ikkunan, hiukset jäivät jumiin. Näin ihan vain muutamia mainitakseni. Niitä löytyi isoina palloina pesukoneesta, lattiakaivoista, tyynyn alta, jne. Hiukset piti saada lyhyiksi. En kuitenkaan halunnut hiusten menevän hukkaan.

Puolikkaan metriä hiusta

Lopulta varasin ajan Cocon kampaajalle ja kerroin hänelle, että ajatuksena olisi hiusten lahjoittaminen.  Ennen kampaajaa hiukset pestään pelkällä shampoolla; hoitoainetta ei saa käyttää. Hiuksissa ei myöskään saa olla mitään muotoiluaineita. Minun hiukseni olivat täysin käsittelemättömät eli en ollut värjännyt tai muutoin käsitellyt hiusta.
Kampaajalla hiukset kasteltiin, harjattiin ja jaettiin osioihin, jotka kampaaja jakoi pienillä kumilenkeillä. Jaetut osiot letitettiin ja kiinnitettiin kumilenkeillä. Tämän jälkeen letit leikattiin irti ja kampaaja lähti toteuttamaan mallinmuutosleikkausta.

Noin puoli metriä hiusta lähti. Yhtään en jäänyt kaipaamaan sitä, ettei suihkun jälkeen hiukset kuivuneet edes yön aikana tai sitä että heräsin joka aamu niska kipeänä. Nyt on kevyt ja hyvä olla.

Hiukset lähetin englantilaiselle The Little Princess Trustille, joka kerää lahjoituksena hiuksia tehdäkseen peruukkeja mm. syöpäsairaille lapsille. Kiva tietää, että pitkään kasvattamani hiukset menevät hyvään tarkoitukseen hyötykäyttöön.


Mitä mielä olette muutoksesta?

Näistähän tulisi hyvät viikset!

Kommentit