Uunimunakas brunssille

Sain viime vuonna kokeiluun Luonnon magialta nokkossuolan. Siitä postasin instaan mm. nokkospossun ja nokkosjauhelihakeiton. Nokkossuola on nyt lähes loppu, koska se on ollut oikeasti todella monikäyttöinen tuote. Sitä on kulunut marinadien tekoon oman hunajan kanssa, munakkaisiin ja kastikkeisiin. Pinaattikeitonkin olen sillä maustanut.

Nyt kuitenkin tuli pikaisella aikataululla tarve tehdä jotain suolaista brunssille. Aikataulu ei riittänyt leipomuksiin, joten helpoimmalla ja nopeimmin valmistui uunimunakas. Uunimunakas on siitä kiva tehdä, että kotoa löytyy aina kananmunia sekä jotain täytteitä munakkaan joukkoon: kinkkua, juustoa, paprikaa, tomaattia, nokkosta, pinaattia, pakastevihanneksia... Tällä kertaa laitoin luomupaprikaa, minitomaatteja, nokkossuolaa ja juustoa.


Nokkossuolaa, vihanneksia, kananmunia


UUNIMUNAKAS

12 kananmunaa (meillä keskikokoisia maatiaiskananmunia)
1 tl Luonnonmagiaa nokkossuolaa
Suippopaprika
4-6 minitomaattia
50 g juustoa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pilko tomaattit ja paprikat pieniksi paloiksi ja raasta pala juustoa.
Sekoita kulhossa kananmunien rakenne rikki ja lisää nokkossuola. Kaada seos leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.

Paista munakaspohjaa n. 5 minuuttia. Lisää päälle tomaatin ja paprikan palat sekä juustoraaste.
Paista täytteiden lisäämisen jälkeen 10-15 minuuttia.
Sopii brunssille salaatin ja leivän kanssa nautittavaksi ja maistuu kylmänäkin hyvältä!


Uunimunakas


Kommentit