Tarina itsetehdystä siideristä ja vähän kirjoitusharjoituksia

Joskus käy niin, että epäonnistuneet kokeet ovatkin toisella tavalla onnistuneita. Olen aikaisemmin jo kirjoittanut, että meillä on aina menossa kaikennäköisiä testejä ja kokeiluja. Välillä onnistuneita ja välillä vähemmän onnistuneita. Tällä hetkellä käynnissä on ainakin sienten kasvatus, nokkoskuitu, muutama "liian terveellinen" hunajatuote ja tämä omenaviinietikka, josta tulikin oikein hyvää omenasiideriä muutaman erehdyksen takia.

Aloitin vuosia sitten syksyllä omenaviinietikan tekemisen tallettamalla suureen lasipurkkiin kaikki omenan kuoret ja siemenkodat, kun teimme omenalohkoja, -hilloa ja -mehua. Lopulta täytin purkin vedellä ja laitoin harsokankaan suuaukon päälle nauhalla kiinni. Lasiastia oli keittiönkaapissa kuukausia ja lopulta vesi oli muuttunut keltaisen omenamehun väriseksi ja makuiseksi.

Pullotin nesteen ja lisäsin hiivaa ja hunajaa. Nyt vuosien päästä avasin pullon ja maistoin; olinkin tehnyt vahingossa oikein hyvää siideriä! Alkoholipitoisuudesta ei ole tietoa, mutta olisi kiinnostavaa mitata.

vahingossa tehty diy omenasiideri 

Jos haluat oikeasti tehdä siideriä, kannattaa se kuitenkin tehdä omenamehusta. Reseptejä löytyy monia, esimerkiksi Maltaisen blogissa on yksi toimiva ja simppeli resepti kotitekoiseen siideriin.

Jos taas haluat tehdä omenaviinietikkaa, suosittelen tutustumaan tähän ja tähän blogitekstiin. Ehkä onnistut omenaviinietikan teossa minua paremmin. Minulla jatkuu etikkaharjoitukset tulevana omenakautena taas.

Harjoituksista puheenollen...
Kävin viikonloppuna sivellintussitekstauskurssilla opettelemassa kirjoittamista. Oli todella mielenkiintoinen ja hyvä kurssi, vaikka oli lyhyt yhden kerran tietopläjäys. Innostuin niin paljon, että olen kotona jatkanut kirjoitusharjoituksia kurssilta tulleen sivellintussin kanssa ja harjoitukset jatkuvat edelleen. Pinterestistä ja Youtubesta löytyy ihan mieletön määrä tekniikkaa ja kirjaimia, jos sinua kiinnostaa kalligrafia. Sarandian  Sari Härkönen-Rand pitää ainakin Turun seudulla kursseja sivellintekstauksesta. Itse kävin hänen pitämällään kurssilla Luomuspajalla.

Sivellintussitekstausta

Kommentit

  1. Hauska vahinko, ehkäpä siideri onkin alunalkaen syntynyt vahingossa:) Kiva lukea moisia, kun itseä lähes pelottaa kaikki, missä saattaa syntyä käymisilmiö - kuvittelen, että kaikki aina räjähtää, kuin yksi vappusima aikoinaan räjähti lasipullossa.

    VastaaPoista
  2. Hauska sattumus! Sinulla on kiinnostavia kokeiluja käynnissä. Minullakin on testissä sientenkasvatuspaketti. Olisi kuitenkin kiva, jos niitä saisi kasvatettua jotenkin pitkäaikaisemminkin. Aurinkoista maaliskuun alkua!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kerro ajatuksiasi. Kommentit ovat tervetulleita :)