Omavaraistelua osa 3.

Tämä kirjoitus on osa omavaraisuus.orgin bloggaajien yhteispostaussarjaa. Pääset mukaan seuraamaan monen kirjoittajan omavaraisuussuunnitelmien toteutumista vuonna 2018. Uusi postaus tähän sarjaan tulee joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina.

Nyt on saatu siemeniäkin jo multaan. Tänä vuonna testaamme ananaskirsikkaa ja geenipankista tullutta melonia. Laitoimme myös ikivanhasta raparparista saatuja siemeniä itämään. Kestää monta vuotta ennen kuin raparperi alkaa siemenestä kasvatettuna tuottaa satoa, mutta mikä kiire valmiissa maailmassa?
Laitoin myös luomusalviaa, mutta siemenissä oli jotain vikaa, koska 10 siemenestä kasvuun lähti vain yksi.

Pienet raparperit


Taimipotteja teen vessapaperitötteröstä. Niitä mahtuu sopivasti dynoon 5 X 6 kpl. Alla olevassa kuvassa siemenet vasta kylvetty. Seuraava kuva onkin sitten tältä päivältä.


Siemenet multaan

Vas. yksinäinen salvia, keskellä tomaatteja

25.3. mehiläiset lenteli jo yhdellä tarhalla. Osa tarhoista on vielä lumen vallassa. Tämä tarha sattuu olemaan todella aurinkoisella paikalla pellon pientareella Liedossa.


Hei me lennetään!

 Farmillakin kävimme kääntymässä. Yksi pesä oli kuollut, mutta muut pesät olivat kunnossa. Jopa sellainen pesä, jonka jouduin viime vuonna yhdistämään toiseen pesään. Farmilla on vielä liikaa lunta, joten pelloille ei tällä kertaa ollut asiaa. Urpå ja poika kunnostivat hieman traktoreita (molemmat lähti käymään!!). Kotiin päin lähdettiin pieni polttopuukuorma ja kuollut pesä mukana. Täytyy hieman tutkia, mikä pesän on vienyt hengiltä.


Mustaherukkapelto

Innolla odotamme lumien sulamista, jotta pääsemme kylvöpuuhiin ja katsomaan raparperipellon tilanteen. Farmilla myyrät tekevät myyräntyötä melko runsaasti...

Mitä muille bloggaajille kuuluu?

Isontalon elämää
Olipa kerran arki
Mrs Sinn
Korkeala
Riippumattomammaksi
Villa Valtaus
Maatiaiskananen
Maa-tuskat
Rakkautta ja maan antimia
Villa Koira

Kommentit

 1. Pesän menettäminen on aina harmi, toivottavasti syy selviää. Raparperin kasvattaminen siemenestä kiinnostaa minuakin, pidä meidät ajantasalla miten niiden kanssa menee.

  VastaaPoista
 2. Meillä tuo raparperi on jotain vanhaa kantaa...70-80v. Hyvää ja tuottoisaa.
  Tyttärenion muuttamassa perheineen Turkuun ja puhuu kovasti mehiläisistä - jospa meilläkin olisi niitä lähivuosina.

  VastaaPoista
 3. Mehiläiset kiinnostavat kovasti, varsinkin Beibeä. Ollaan monena vuonna jo oltu pesää hommaamassa, mutta aina on jäänyt. Toisaalta on voinut olla hyväkin, koska kesät ovat olleet niin kylmiä, että ammattilaisiltakin on pesiä kuollut. No, jospa joskus sitten... kun on aikaa! ='D

  VastaaPoista
 4. Voi nyt vasta huomasin, että multa puuttuu sun linkki jostain syystä mun blogipostauksesta! Pitää korjata huomenna asia -ja lukea samalla juttusi ajatuksella läpi. Nyt alkaa uni painaa silmiä ☺️

  VastaaPoista
 5. Harmi, että menetitte pesän. Onneksi kuitenkin muut olivat kunnossa <3

  VastaaPoista
 6. Mustaherukkapelto näyttää hyvältä, meillä samanmoista tulossa, vaikka pensaat ovat vielä kovin pieniä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kerro ajatuksiasi. Kommentit ovat tervetulleita :)