Omavaraistelua osa 2: Onko edetty mitenkään?

Tämä kirjoitus on osa omavaraisuus.orgin bloggaajien yhteispostaussarjaa. Pääset mukaan seuraamaan monen kirjoittajan omavaraisuussuunnitelmien toteutumista vuonna 2018. Uusi postaus tähän sarjaan tulee joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina.

Siemenet on jo suurimmaksi osaksi hankittu, mutta mitään ei ole vielä laitettu multaan. Oman kunnon mukaan mennään. Jos ei ehdi, niin sitten tulee ostotaimet ja siemenet säästyvät ensi vuodelle.

Hunajakukan siemenet täytyy vielä tilata sekä ne siemenperunat, kun ollaan laskettu, miten suurelle alalle omat siemenperunat riittävät. Onneksi tuli taas Kuuma peruna- lehti, joka muistuttelee näistä siemenperunoista. Omia talteen kerättyjä siemeniä on vasta kehäkukasta, samettiruususta, akileijasta ja rakuunasta. Ja tietysti ne siemenperunat osittain.


Mehiläispesiä Urpå on käynyt katsomassa täällä kotinurkissa ja farmilla. Kaikki näyttäisi olevan kohdillaan. Lintujen tuhotöitä on niillä tarhapaikoilla, joiden lähistöllä asukkaat harrastavat lintujen talviruokintaa. Täytyy vain yrittää suojata pesät verkolla tai kankaalla. Keväämmällä täytyy katsoa pesien lisäruokatarvetta.

Onko tämä se hunajapupu? Taustalla mehiläispesiä.

Helmikuun lopussa sulatettiin vanhoja kehiä ja kehät pitäisi vielä lipeäpestä ennen vahan laittoa. Laskimme tulevan kauden pesälaatikko- ja kehämäärää ja tulimme siihen tulokseen, että olemme pahasti aikataulusta myöhässä. Töitä riittää.


Video ei toimi. Laitan kohta uusiksi.
Vaikka helmikuussa vielä sanoin, ettei meille tule tänä vuonna lisää eläimiä, kuinka ollakaan, kaksi aikuista mäyräkoiraa liittyivät melko pikaisella aikataululla meidän seuraamme. Nyt meillä asustaa kolme maastonakkia. Pus, pus.Miten muilla bloggaajilla on mennyt? Alla olevista linkeistä pääset heidän blogeihinsa lukemaan:

Kommentit

 1. Ihanat uudet perheenjäsenet teillä :) Kiva lueskella näistä mehiläistarhaus-asioista, kun ovat itselleni aivan vieraita juttuja :) Mukavaa maaliskuuta <3

  VastaaPoista
 2. Ihania kuulumisia ja onnea uusista maastonakeista :)

  VastaaPoista
 3. On teillä suloiset maastonakit; onnea niin heille kuin isännillekin 😊

  VastaaPoista
 4. Miten se onkaan, että aika menee siivillä silloin kun ei pitäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ja jotenkin tuntuu, että vuodetkin vierii vauhdikkaammin näin aikuisena.

   Poista
 5. Ihanat uudet maastonakit, onnea perheenlisäyksestä <3
  Hyvä muistutus noista siemenperunoista, viime vuonna ei siitä tarvinnut murehtia meillä kun uuteen porkkanapenkkiini vanhalta kasvimaaltani siirtämiini multiin oli jäänyt jokusia perunoita ja ne pitivät huolen siitä, että porkkanamaastani tulikin perunamaa :D

  VastaaPoista
 6. Oi, maastonakkeja! Meiltä heeleripoika lähettää terveisiä lyhytjalkaisten klubista :)
  Mielenkiinnolla seuraan tuota mehiläishommaa, siihen ei vielä olla lähdetty. Ajattelin jos pyytäisin ystävääni tuomaan tänne pesän, ei tarvitsisi ihan kaikkea itse opetella..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin loistava idea! Pääsee samalla tutustumaan pesän hoitotoimenpiteisiin. Itsekin tyrkytän pesiä vähän jokaiselle, jolla pihaa on. Tarhapaikoista kun on jatkuva pula.

   Poista
 7. Mehiläisistä ollaan haaveiltu vuosia, mutta onneksi ei olla näinä huonoina kesinä siihen ryhdytty. Olisi voinut aloittelijoiden käydä huonosti. Jollekkin kurssille pitäisi päästä ensin.

  Kyllä matalat koirat ovat parhaita t:Mauri-mäyräkoira 😃🐶

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kerro ajatuksiasi. Kommentit ovat tervetulleita :)