torstai 26. toukokuuta 2016

Raparperikaurapaistos

Illalla käytiin harventamassa raparperiä ja tehtiin iltapalaksi raparperikaurapaistosta. Syötiin se maidottoman Oatlyn vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa.


Raparperikaurapaistos 

Nippu raparperia (noin 1 litra)
fariinisokeria
Ceylonin kanelia


Raparperit kuoritaan ja leikataan pieniksi paloiksi. Laita palat voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle vähän fariinisokeria ja Ceylonin kanelia.

Päälle:
5dl kaurahiutaleita
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl pehmeää voita tai maidotonta margariinia

Sekoita keskenään kaurahiutaleet, rasva ja sokeri ja levitä raparperien päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Varo, ettei kaurahiutaleet kärähdä.

Nautitaan lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.


3 kommenttia:

  1. Mäkin tein just raparperikaurapaistosta, puuttuvan fariinisokerin korvasin siirapilla. Mulla tosin ne kaurahiutaleet kärähti! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä kertaa osasin olla varovainen eikä paistos kärvähtänyt, mutta niinkin on käynyt, että paistos on tullut uunista ulos kaurahiutaleet hiiltyneinä :D

      Poista
  2. Tää menee resepti menee kokeiluun :)!

    VastaaPoista

Kerro ajatuksiasi. Kommentit ovat tervetulleita :)