munattomat, maidottomat, gluteenittomat vohvelit |
Rapeat ton-ton-ton vohvelit
(munaton, maidoton, gluteeniton)
6 dl vettä
0,5 dl (puhdas)kaurahiutaleita
1,5 dl Semperin Finmix-jauhoseosta (tai vaihtoehtoisesti 0,5dl perunajauhoja ja 1 dl riisijauhoja)
1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 dl maissijauhoa (ei maissitärkkelystä)
n. 1 dl tattarijauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl öljyä
Laita ainekset blenderiin ja sekoita. Taikinan pitäisi olla hieman paksumpaa kuin lettutaikina. Käyttämistäsi jauhoista riippuen voit joutua lisäämään hieman vettä tai jauhoja. Tästä taikinamäärästä tulee meidän vohveliraudalla tasan 8 vohvelia.
Vohvelit kannattaa syödä heti. Höyrystyessään ne menettävät rapeutensa.
Vohvelit kannattaa syödä heti. Höyrystyessään ne menettävät rapeutensa.
Hyvän kuuloinen ohje 😊
VastaaPoistaLapsen mukaan parhaita, mitä meillä on ollut. Tuli just sopivan rapeita.
Poista